Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ράλι 3% με αιχμή τις τράπεζες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες

H αισιοδοξία που φύσησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίσθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνέχισαν να σκαρφαλώνουν, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν για πρόσθετα μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 3%, με τα κέρδη του να φθάνουν συνολικά, μαζί με τη συνεδρίαση της Παρασκευής, το 6%. Οι ιταλικές και ελληνικές τράπεζας ηγήθηκαν του τραπεζικού ράλι, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο, με τη βοήθεια της εξασθένισης του ευρώ. Οι μεταλλευτικές εταιρείες έκλεισαν επίσης με άνοδο 20% από το χαμηλό επίπεδο του Ιανουαρίου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ωφελήθηκαν από το ράλι ανακούφισης, μετά την υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2013, ενώ οι προσδοκίες νέων μέτρων στήριξης ενισχύουν επίσης το κλίμα. Ο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα λάβει μέτρα, εάν η αναταραχή στις αγορές απειλήσει την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, ενώ ο Διοικητής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας στήριξε την ισοτιμία του γιουάν.

 

Exit mobile version