Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 2% λόγω πετρελαίου - Πτωτικά και η Wall Street - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 2% λόγω πετρελαίου – Πτωτικά και η Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου συνεχίσθηκε και σήμερα και προστέθηκε στις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί 5,3% στα 32,42 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού υποχώρησε για λίγο κάτω και από το όριο των 30 δολαρίων, καθώς ξεθώριασαν οι ελπίδες για μία συμφωνία μείωσης της παραγωγής του αργού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης τιμών Stoxx 600 υποχωρεί 2,2%. Μεγαλύτερες οι απώλειες για τον γαλλικό CAC και τον βρετανικό FTSE 100 (2,5% και στις δύο περιπτώσεις), ενώ ο DAX μειώνεται 1,7%.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,50%. Πτώση 1,4% για τον S&P 500 και 1,1% για τον Nasdaq.

Αν και οι χαμηλές τιμές πετρελαίου αναμένεται να ενισχύσουν τις καταναλωτικές δαπάνες και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στη μείωση του κόστους τους, η βασική ανησυχία μεταξύ των επενδυτών είναι αν η πτώση του αργού και η εξασθένηση της κινεζικής οικονομίας προοιωνίζονται μία ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο υπεύθυνος επενδύσεων της Atlantic Trust Private Wealth Management.

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι επίκειται παγκόσμια ύφεση, αλλά αναμένει ότι οι μετοχές θα δυσκολευθούν να αποκτήσουν δυναμική τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένων των μόνιμων προβλημάτων της Κίνας και της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών.

Η μετοχή της Exxon Mobil υποχωρούσε 2%, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 58% στα κέρδη τέταρτου τριμήνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.