Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,6% στα επίπεδα του 2012 υπό το βάρος των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,6% στα επίπεδα του 2012 υπό το βάρος των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση, για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τραπεζικό δείκτη να κατρακυλά στα επίπεδα του 2012, καθώς δεν δείχνει σημάδια ανάσχεσης η βουτιά των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχώρησε 1,6% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν 52% υψηλότερος από τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών, ενώ ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μειώθηκε σε επίπεδα τουλάχιστον του 1989.

Στον τραπεζικό κλάδο, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Eurobank (12%). Η μετοχή της τράπεζας Credit Suisse Group μειώθηκε 8,4%, μετά τη δήλωση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας (SNB) ότι μπορεί να μειώσει περαιτέρω το αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων της. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 4,3% στο χαμηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον το 1992, παρά το ότι καθησύχασε τους επενδυτές ότι έχει αρκετά κεφάλαια για να αποπληρώσει τα χρέη της.

«Η μεταβλητότητα γίνεται πολύ μεγάλη. Οι επενδυτές πρέπει να αυξήσουν τα μετρητά τους και να είναι προσεκτικοί στην περίπτωση που βρουν αγοραστικές ευκαιρίες. Ένα ράλι που θα υπάρξει για τεχνικούς λόγους μπορεί να οδηγηθεί σύντομα σε πωλήσεις, δεν θα επιστρέψουμε σύντομα σε ήρεμα νερά», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης γερμανικής χρηματιστηριακής εταιρείας.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.