Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,5% του Stoxx 600 - Απώλειες σε εβδομαδιαία βάση - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,5% του Stoxx 600 – Απώλειες σε εβδομαδιαία βάση

δημοσιεύτηκε:

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αιχμή τις μετοχές εταιρειών λιανικών πωλήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,5%, με τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνουν πτώση 1,7% και 2,1%, αντίστοιχα.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν κατά ένα τρίο χαμηλότερος από τον μέσο όρο 30 ημερών, ενόψει των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών. Ο Stoxx 600 κλείνει με απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η μετοχή της Next οδήγησε τις εταιρείες λιανικής να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλαδικών δεικτών του Stoxx 600, καθώς κατρακύλησε 15% μετά την περικοπή της πρόβλεψής της για την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων. Οι μετοχές της Marks & Spencer Group και της Associated British Foods υποχώρησαν πάνω από 4,9%. Η μετοχή της Volkswagen μειώθηκε 1,7% μετά την αποτυχία της να καταλήξει σε συμφωνία με τις αμερικανικές Αρχές για το θέμα της χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της.

Αναλυτές έχουν περικόψει τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών το 2016. Προβλέπουν τώρα μείωση κερδών 0,9% για τις εταιρείες του Stoxx 600 έναντι πρόβλεψης για αύξηση 5,7% στην αρχή του έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.