Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,1% για τον Stoxx 600 - Απογοητευτικά τα εταιρικά κέρδη - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,1% για τον Stoxx 600 – Απογοητευτικά τα εταιρικά κέρδη

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεν ήταν θετικές για τους επενδυτές… 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,1%. Ο δείκτης έχει χάσει τη δυναμική του μετά τις 20 Απριλίου, όταν έφθασε σε υψηλό επίπεδο τριών μηνών, με τους επενδυτές να εστιάζουν όλο και περισσότερο στα εταιρικά αποτελέσματα και τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία. Οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τις προβλέψεις τους για τα φετινά κέρδη των εταιρειών του Stoxx 600 και αναμένουν πλέον ότι θα είναι μειωμένα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2015 (αντί της αύξησης που εκτιμούσαν).

Η μετοχή της Anheuser-Busch μειώθηκε 1,9%, μετά την ανακοίνωση από τη ζυθοποιία κερδών και εσόδων που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η μετοχή της BHP Billiton ώθησε χαμηλότερα τον μεταλλευτικό κλάδο, κλείνοντας με πτώση 6,1%, καθώς οι τιμές των πρώτων υλών κατρακύλησαν. Η μετοχή της Royal Dutch Shell υποχώρησε 2,4%, αν και η μείωση των κερδών της ήταν μικρότερη του αναμενόμενου, ενώ η μετοχή της γαλλικής τράπεζας Societe Generale ενισχύθηκε 1,8% μετά την ανακοίνωση απρόσμενης αύξησης των κερδών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.