Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 0,7% για τον Stoxx 600 – Κέρδη η Wall Street

Το ράλι των χρηματιστηρίων, που ξεκίνησε διεθνώς από τις τραπεζικές και ενεργειακές μετοχές τη Δευτέρα, άρχισε να ξεθυμαίνει σήμερα το μεσημέρι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,7% μετά τα κέρδη που είχε νωρίτερα, παρά το ισχυρό κλείσιμο των ασιατικών αγορών μετά τη συμφωνία τεσσάρων χωρών – της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κατάρ και της Βενεζουέλας – να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου πάνω από τα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Οι δείκτες της Wall Street κινήθηκαν ανοδικά, αλλά περιορίζουν τα κέρδη τους, μετά τη χθεσινή αργία. Στο 0,5% τα κέρδη για τον Dow, στο 0,8% για τον S&P 500 και στο 1,3% για τον Nasdaq.
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έχασε τα κέρδη της και υποχώρησε στα 33,45 δολάρια το βαρέλι από 35,55 δολάρια που είχε φθάσει το πρωί. «Καθώς τα επίπεδα του Ιανουαρίου αποτελούν ρεκόρ και για τη Σαουδική Αραβία και για τη Ρωσία, η συμφωνία ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών για μείωση της παραγωγής», δήλωσε στέλεχος της Brown Brothers Harriman.

Το πάγωμα της παραγωγής θα ισχύσει, επίσης, μόνο στην περίπτωση που ακολουθήσουν και άλλες χώρες, με αποτέλεσμα πολλοί αναλυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν η συμφωνία θα έχει κάποια σημαντική συμβολή στη μείωσης της υπερβάλλουσας προσφοράς του αργού.

Οι τραπεζικές μετοχές άρχισαν να υποχωρούν, για μία ακόμη φορά, φέτος. Η μετοχή της Standard Chartered υποχωρούσε 7,4% μετά την άνοδό της πάνω από 16% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ η μετοχή της Deutsche Bank σημείωνε απώλειες 4,5%. Από την αρχή του έτους, ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών καταγράφει απώλειες 23%.

Exit mobile version