Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Περιορισμένη άνοδος για δεύτερη ημέρα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Περιορισμένη άνοδος για δεύτερη ημέρα

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χάνοντας όμως μεγάλο μέρος των κερδών τους στο τελευταίο δίωρο της συνεδρίασης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε 0,4%, ενώ είχε καταγράψει στη διάρκεια της συνεδρίασης κέρδη έως 1,9%, εν μέσω της ευφορίας που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας. Σύντομα, όμως, τα κέρδη περιορίσθηκαν, μόλις οι τιμές του πετρελαίου πήραν για μία ακόμη φορά την κατιούσα.

Οι ενεργειακές εταιρείες είχαν την καλύτερη επίδοση στον δείκτη Stoxx 600, παρά τη μείωση των κερδών τους μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων του πετρελαίου. Οι εταιρείες πρώτων υλών ανέκαμψαν από τα χαμηλά επίπεδα 12ετίας, με τις Rio Tinto και Randgold Resources να αυξάνονται πάνω από 1,5%.

«Η αγορά είχε τιμολογήσει μία ανώμαλη προσγείωση της κινεζικής οικονομίας και οι φόβοι αυτοί φαίνεται να ήταν υπερβολικοί με τα τελευταία στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιό της και τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να στηρίξει το γουάν», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank στην Κοπεγχάγη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.