Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση του Stoxx Europe 600

Χωρίς σημαντικές μεταβολές, κοντά στο υψηλό επίπεδο τριμήνου, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση των εταιρειών πρώτων υλών επισκίασε την αισιοδοξία για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε λιγότερο από 0,1%, με τις μεταλλευτικές εταιρείες να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση. Η μετοχή της ArcelorMittal έκανε βουτιά 8,9% μετά την πρόβλεψη της Vale ότι οι τιμές του χάλυβα θα βουλιάξουν περισσότερο το επόμενο έτος. Η μετοχή της ιρλανδικής τράπεζας Anglo American υποχώρησε 2,2% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 τουλάχιστον.

Ο Stoxx 600 είχε σημειώσει στη διάρκεια της συνεδρίασης άνοδο έως 0,6%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε απρόσμενα αμετάβλητος τον Νοέμβριο, ενισχύοντας τα στοιχήματα ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα ανακοινώσει αύριο πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Μετά την απώλεια των κερδών αυτών, ο Stoxx κινήθηκε ανοδικά και πάλι για λίγο, καθώς το ευρώ εξασθένησε έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

 

Exit mobile version