Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών - Νευρική η Wall Street - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών – Νευρική η Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά  χρηματιστήρια, ενώ σημαντικές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι δείκτες της Wall Street που κινούνται μεταξύ θετικού και αρνητικού εδάφους μετά τη σημαντική άνοδο στο άνοιγμα της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,9%, καθώς η μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο στις 105 μονάδες από 106,7 τον Δεκέμβριο ενέτεινε το απαισιόδοξο κλίμα.

Οι απώλειες στην Ευρώπη ήταν μεγαλύτερες στον τραπεζικό τομέα και τον τομέα υγείας, με τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών να συνεχίζουν τη βουτιά τους και τις μετοχές του κλάδου υγείας να υποχωρούν λόγω των αδύναμων κερδών της Roche Holdings.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί περισσότερο (-2,5%). Απώλειες 1,7% για τον γαλλικό CAC 40 και 1,2% για τον βρετανικό FTSE 100.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones και ο S&P 500 αυξανόταν λίγο μετά το άνοιγμα κατά 0,8% και ο Nasdaq κατά 1,4%.

Τα κέρδη σημειώθηκαν, καθώς οι τιμές τοθ πετρελαίου αυξάνονταν και σήμερα και η Facebook ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε 14% μετά την ανακοίνωση ότι είχε κέρδη άνω του 1 δις. δολαρίων.

Οι αμερικανικές μετοχές υπέστησαν σημαντικές απώλειες χθες, μετά την ανακοίνωση της Fed που έδειξε ανησυχία για την παγκόσμια αναταραχή στις αγορές από την αρχή του έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.