Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με άνοδο 0,9% έκλεισε ο Stoxx 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με άνοδο 0,9% έκλεισε ο Stoxx 600

δημοσιεύτηκε:

Το ράλι των αυτοκινητοβιομηχανιών οδήγησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη καλύτερη επίδοσή τους φέτος, μετά από ένα σερί τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,9%, χάνοντας από τα κέρδη που είχε νωρίτερα και έφθασαν έως το 1,9%. Μετά από την πτώση του κατά 7% από την αρχή του έτους έως χθες, οι εταιρείες του δείκτη διαπραγματεύονται σε τιμές που αντιστοιχούν 14,4 φορές τα κέρδη τους, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Ο γερμανικός DAX, που βασίζεται πολύ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών, είχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των αγορών της Δυτικής Ευρώπης, κλείνοντας με άνοδο 1,6% και περιορίζοντας στο 7,1% τις απώλειες το 2016.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη Stoxx 600, μετά την πρόβλεψη συνδέσμου τους ότι οι πωλήσεις στην Κίνα θα αυξηθούν το 2016. Οι ενεργειακές μετοχές αντέστρεψαν τα κέρδη τους, υποχωρώντας μετά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλό 12 ετών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.