Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άνοδο 0,5% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άνοδο 0,5% έκλεισε ο Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Τα διεθνή χρηματιστήρια δυσκολεύθηκαν σήμερα να επανακτήσουν τα πατήματά τους, εν μέσω συνεχιζόμενων φόβων σχετικά με την ευρωστία της κινεζικής οικονομίας.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ανάκτησε κάποιες από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας για να τελειώσει τη συνεδρίαση με άνοδο 0,5%, αλλά οι περισσότερες ασιατικές αγορές υποχώρησαν και το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με πτώση 2,5%.

Η Wall Street είναι κλειστή σήμερα, λόγω της αργίας για την «Ημέρα της Εργασίας». «Με τις αμερικανικές αγορές κλειστές σήμερα, η Ασία συνεχίζει να είναι το επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών και γενικά συνεχίζουμε να βλέπουμε πολλή νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου της BlueBay Asset.

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας μειώθηκαν απότομα τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας. Το Σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας δήλωσε στο πλαίσιο της συνόδου της G 20 ότι η «διόρθωση των χρηματιστηρίων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» και ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Κίνας αναμένεται να γίνουν «πιο σταθερές» μετά τη σταθεροποίηση του γιουάν.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.