Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με μεγάλη άνοδο μετά τη χθεσινή πτώση - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με μεγάλη άνοδο μετά τη χθεσινή πτώση

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανέκαμψαν σήμερα από το χαμηλό επίπεδο σχεδόν δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους από τη Μέση Ανατολή στις προοπτικές περαιτέρω αύξησης της νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ και τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,4%. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες και εταιρείες αναψυχής ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις, με τη μετοχή της Thomas Cook Group να κάνει άλμα 11% μετά τα καλύτερα των προσδοκιών ετήσια κέρδη και τη δήλωσή της ότι η ζήτηση διατηρείται παρά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η μετοχή της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa αυξήθηκε 2,7% μετά την αναστολή των απεργιών που είχαν κηρύξει οι πιλότοι της αυτή την εβδομάδα.

Άνοδο 3,7% και άνω σημείωσαν και οι μετοχές των LafargeHolcim, Metro AG και Swiss Life Holding AG, λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο μερισμάτων που ανακοίνωσαν.

Ενώ η Ρωσία ενέτεινε τις επικρίσεις της κατά της Τουρκίας, την επομένη της κατάρριψης μαχητικού της αεροσκάφους, ο Πρόεδρος Πούτιν απέκλεισε την επιβολή στρατιωτικών αντιποίνων, καθώς οι Αμερικανοί και Γερμανοί ηγέτες ζητούσαν χαλάρωση της έντασης.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.