Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με πτώση μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Πτωτικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενόμενου νέες θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ, μειώνοντας την πιθανότητα μίας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,4%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης υποχωρούσε έως και 1,3%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ οι λιγότερες νέες θέσεις εργασίας στο τελευταίο 7μηνο. Οι χρηματιστές θεωρούν τώρα ότι είναι μικρή η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο και μικρότερη από το 50% για τους επόμενους 9 μήνες, ενώ την τελευταία εβδομάδα έβλεπαν πιθανότητα 58% να αυξηθούν τον Δεκέμβριο.

Από τις μετοχές που επηρεάσθηκαν από εταιρικά νέα ήταν αυτή του hedge fund, Man Group, η οποία βούλιαξε 8,6%, μετά την υποβάθμισή της από τη Citigroup σε sell από buy. H μετοχή της ιταλικής τράπεζα, Banca Monte dei Paschi di Siena, σημείωσε άνοδο 2,4%, καθώς τα τριμηνιαία κέρδη της ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Exit mobile version