Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με πτώση μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με πτώση μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενόμενου νέες θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ, μειώνοντας την πιθανότητα μίας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,4%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης υποχωρούσε έως και 1,3%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ οι λιγότερες νέες θέσεις εργασίας στο τελευταίο 7μηνο. Οι χρηματιστές θεωρούν τώρα ότι είναι μικρή η πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο και μικρότερη από το 50% για τους επόμενους 9 μήνες, ενώ την τελευταία εβδομάδα έβλεπαν πιθανότητα 58% να αυξηθούν τον Δεκέμβριο.

Από τις μετοχές που επηρεάσθηκαν από εταιρικά νέα ήταν αυτή του hedge fund, Man Group, η οποία βούλιαξε 8,6%, μετά την υποβάθμισή της από τη Citigroup σε sell από buy. H μετοχή της ιταλικής τράπεζα, Banca Monte dei Paschi di Siena, σημείωσε άνοδο 2,4%, καθώς τα τριμηνιαία κέρδη της ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.