Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με πτώση – Απώλειες για τις ενεργειακές εταιρείες

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες και οι εταιρείες πρώτων υλών κατέγραψαν απώλειες και οι επενδυτές αποτιμούσαν τις προοπτικές ανάπτυξης μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,5%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης οι απώλειες είχαν φθάσει έως το 0,9%. Ο γερμανικός DAX μειώθηκε 0,8% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη χώρα επιδεινώθηκε απρόσμενα τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της Anglo American και της BHP Billiton μειώθηκαν τουλάχιστον 5,8%, οδηγώντας τον κλάδο των μεταλλευτικών εταιρειών να καταγράψει τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των 19 κλαδικών δεικτών του Stoxx 600, εν μέσω πτώσης των τιμών των βασικών μετάλλων.

Η μετοχή της Royal Dutch Shell μειώθηκε 2,2%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν σήμερα. Πτώση 11% κατέγραψε η μετοχή της Electricite de France, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της για την έκδοση νέων μετοχών ύψους 4 δις. ευρώ και μεγαλύτερων μειώσεων των δαπανών.

Exit mobile version