Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Βουτιά 2% λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη

«Βουτιά» έκαναν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για την αναιμική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες και στην Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 μειώθηκε 2,06%, όσο και ο γαλλικός CAC 30, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον γερμανικό DAX (2,34%), ο οποίος καταγράφει έως τώρα τον Αύγουστο τη χειρότερη μηνιαία επίδοση τριών ετών. Απώλειες πάνω από 1% σημειώνουν και οι τρεις μεγάλοι δείκτες της Wall Street.

H μεγάλη μείωση ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση χθες βράδυ των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο, από την οποία δεν προέκυψε σαφής ένδειξη ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Οι αξιωματούχοι της Fed τόνισαν μία σειρά από λόγους για να είναι επιφυλακτικοί, από τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου έως την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Οι ανησυχίες από την Κίνα έχουν πλήξει την Wall Street, όπου οι κεφαλαιοποιήσεις είναι υψηλές και η Fed δημιουργεί έναν πρόσθετο βαθμό αβεβαιότητας, σύμφωνα με διαχειριστή χαρτοφυλακίων στη Russell Investments.

Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με πτώση 3,4%.

 

Πηγή: WSJ

Exit mobile version