Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 1,5% καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε συμφωνία

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω αισιοδοξίας των επενδυτών ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να επεξεργασθούν μία συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 1,5% στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, σκαρφάλωσε έως και 2,2%, μετά την ετοιμότητα που διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συμβιβασμό όσον αφορά τη βάση της διαπραγμάτευσης.

Στη συνέχεια, όμως, οι μετοχές έχασαν μέρος των κερδών τους, καθώς ο Τσίπρας επανέλαβε την έκκληση του προς τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά των μέτρων λιτότητας στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Φαίνεται ότι βρίσκονται καθ’ οδό προς κάποια συμφωνία», δήλωσε ο Otto Waser, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία Research & Asset Management AG της Ζυρίχης.

«Είναι ένα πρώτο βήμα και εάν αποφασίσουν ότι υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, η αγορά θα μείνει ψηλά. Από τη σημερινή άνοδο το 1% αντιστοιχεί στην ανάκαμψη μετά τις χθεσινές απώλειες και το υπόλοιπο ποσοστό λόγω της νέας πρότασης. Τελικά, η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ», πρόσθεσε.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής παραμένει ένα εμπόδιο, μαζί με τις διαφωνίες για τις συντάξεις, τις δαπάνες και τους φόρους, σημειώνει το Bloomberg.

Exit mobile version