Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 1,2% του Stoxx 600 με αιχμή τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 1,2% του Stoxx 600 με αιχμή τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Οι τράπεζες οδήγησαν σε άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δίνοντας ανάσα στους χρηματιστές που παρακολουθούν το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων απωλειών από το 2014.

O Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,2%, αποτρέποντας έτσι τις απώλειες για μία ακόμη εβδομάδα. Σχεδόν όλοι οι κλαδικοί δείκτες αυξήθηκαν, με τις ιταλικές τράπεζες να οδηγούν τον κλαδικό δείκτη στη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Οι μετοχές της Total και της Royal Dutch Shell σημείωσαν άνοδο, μαζί με τις άλλες ενεργειακές εταιρείες, καθώς η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε περαιτέρω.

Ο Stoxx 600 έχει μειωθεί 4,8% από τα υψηλά επίπεδα της 14ης Μαρτίου έως το χθεσινό κλείσιμο, με τις μετοχές να διαπραγματεύονται σε τιμές που αντιστοιχούν 14,5 φορές τα κέρδη τους.

Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας UniCredit εκτινάχθηκε 10%, μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ιταλία εργάζονται εντατικά για μία λύση για τη δημιουργία ενός ταμείου, με ιδιωτική συμμετοχή, για τη στήριξη της ανακεφαλαιοποίηση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.