Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 0,8% για τον Stoxx 600

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από τις εταιρείες του κλάδου υγείας, μετά τη χθεσινή υποχώρησή του σε χαμηλό επίπεδο έξι εβδομάδων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,8%, διευρύνοντας την άνοδο στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα αποθέματά τους.

Η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca αυξήθηκε 4,5%, ενώ και οι μετοχές των Shire και GlaxoSmithKline είχαν κέρδη πάνω από 3%, μετά τη συμφωνία των Pfizer και Allergan να ακυρώσουν τη συμφωνία συγχώνευσής τους, ύψους 160 δις. δολαρίων. Αναλύσεις στελεχών της Jefferies Group και της Bank of America το περασμένο διήμερο ανέφεραν τις εταιρείες αυτές ως πιθανούς στόχους εξαγοράς, σε περίπτωση που ναυαγούσε το deal της Pfizer με την Allergan. Η μετοχή της Sanofi σκαρφάλωσε 3,5%.

Παρά τη σημερινή άνοδο, η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών είναι ιδιαίτερα άστατη φέτος και οι επενδυτές παραμένουν δύσπιστοι στην προοπτική ανάκαμψής τους, με τα στοιχεία της οικονομίας να υστερούν σε σχέση με τις προβλέψεις. Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αποσύρει χρήματα από τα ευρωπαϊκά μετοχικά κεφάλαια τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αναλυτές συνέχισαν να αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη και τώρα προβλέπουν μείωσή τους για το 2016.

Exit mobile version