Ευρώ: Έκανε βουτιά 1,5% στα 1,1175 δολάρια μετά τη δήλωση Ντράγκι για το QE

Βουτιά έκανε η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι, ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τον Δεκέμβριο τον βαθμό νομισματικής στήριξης που παρέχει στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Το ευρώ υποχωρούσε πριν λίγο 1,65 σεντς ή κατά 1,5% στα 1,1175 δολάρια. Το ευρώ υποχώρησε, επίσης, έναντι 16 σημαντικών νομισμάτων.

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ θα συνεχισθεί έως ότου διαπιστωθεί μία διατηρήσιμη αύξηση του πληθωρισμού στον στόχο (λίγο κάτω από το 2%) και ότι μπορεί να επεκταθεί και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016.

«Ο Ντράγκι επανέλαβε ότι παραμένουν οι καθοδικοί κίνδυνοι για τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και έδωσε έμφαση στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Δεκέμβριο για την επαναξιολόγηση της πολιτικής της», δήλωσε αναλυτής της Bank of Tokyo Mitsubishi στο Λονδίνο, προσθέτοντας:

«Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι η ΕΚΤ είναι πιθανόν να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της, εάν παραμένουν έως τότε οι καθοδικοί κίνδυνοι. Αυτό αύξησε την πίεση στο ευρώ».

Exit mobile version