Quantcast
Ελληνικά ομόλογα: Αύξηση των αποδόσεων λόγω ανησυχιών των επενδυτών - enikonomia.gr
share

Ελληνικά ομόλογα: Αύξηση των αποδόσεων λόγω ανησυχιών των επενδυτών

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα, μετά από πολλές ημέρες, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οδηγώντας σε άνοδο των αποδόσεων και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, από τα πολύ χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν μετά την προώθηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. 

Αιτία, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι η ανησυχία των επενδυτών ότι η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν θα καταλήξει έγκαιρα σε συμφωνία, ώστε να αποτραπεί μία χρεοκοπία της χώρας. 

Η απόδοση των 2ετών ελληνικών τίτλων αυξήθηκε 151 μονάδες βάσης (1,51 ποσοστιαίες μονάδες) στο 21% και των 10ετών τίτλων κατά 56 μονάδες βάσης στο 11,11%. Η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 29 μονάδες βάσης στο 1,80% και των αντίστοιχων ιταλικών κατά 30 μονάδες βάσης στο 1,84%. 

Οι επιπτώσεις από την πτώση των τιμών των τίτλων του ελληνικού δημοσίου διαχέθηκαν σε όλη την Ευρωζώνη, με την απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιούνιο του 2013 και να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο του 2015. 

Η Ελλάδα κατηγόρησε τους διεθνείς επενδυτές για αδυναμία να καταλήξουν σε μία συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα είναι δυνατή μία συμφωνία έως ότου οι πιστωτές συμφωνήσουν σε κοινές απαιτήσεις. 

“Υπήρχαν κάποιες ελπίδες ότι θα είχαμε πιο θετικά σχόλια το Σαββατοκύριακο, αλλά και πάλι (έχουμε) μία απογοητευτική έλλειψη προοόδου”, δήλωσε αναλυτής ιρλανδικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.