Διεθνή Χρηματιστήρια: Μαζικές πωλήσεις από τη μετάδοση της ελληνικής κρίσης

Πτώση μετοχών στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, όπως και τα χρηματιστήρια εκτός Ευρώπης,  σημειώθηκαν σήμερα, τα οποία υφίστανται το πρώτο κύμα σημαντικής μετάδοσης της ελληνικής κρίσης, μετά την κατάρρευση των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της χθες στις Βρυξέλλες.

Οι απώλειες σημειώθηκαν σε όλα τα στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο ρίσκο. Οι μεγαλύτεροι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν, όπως και οι τιμές του πετρελαίου, ενώ το ευρώ εξασθένησε έναντι του δολαρίου. 

Ο πανερυωπαικός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 1,63%, με τον γερμανικό δείκτη DAX και τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να έχουν κλείσει με ακόμη μεγαλύτερες ζημιές. Ο δείκτης Dow Jones της Wall Street υποχωρεί 0,58%, περιορίζοντας τις απώλειες 0,91% που είχε νωρίτερα.  Ο δείκτης MSCI για τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισε με πτώση 0,9%.

Η προοπτική μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από το ευρώ βάρυνε πολύ το επενδυτικό κλίμα. “Φαίνεται ως να είναι ορατή μία τεχνική χρεοκοπία στο τέλος του μήνα και η αγορά μπορεί να υποχωρήσει σημαντικά”, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος για τις αγορές της Rockwell Global Capital στη Νέα Υόρκη. 

 

Πηγή: Reuters

Exit mobile version