Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Κινούνται πτωτικά μετά τις νέες απώλειες των τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Κινούνται πτωτικά μετά τις νέες απώλειες των τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνται η Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πρώτη εβδομάδα με κέρδη που σημείωσαν φέτος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν και πάλι να υποχωρούν.

Ο Dow Jones υποχωρεί 88 μονάδες ή 0,6% στις 16.005 μονάδες. Απώλειες 0,7% για τον S&P 500 και 0,6% για τον Nasdaq.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρεί 0,9%, με τον γερμανικό DAX και τον γαλλικό CAC 40 να σημειώνουν απώλειες 0,5% και 0,8%, αντίστοιχα.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου έκανε βουτιά 4,4% στα 30,76 δολάρια το βαρέλι, μετά το ράλι που έκαναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Πτώση 3,4% για το πετρέλαιο μπρεντ στα 31,73 δολάρια.

Παρά την ανάκαμψη πολλών διεθνών χρηματιστηρίων την περασμένη εβδομάδα, πολλοί επενδυτές τονίζουν ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που έχουν βυθίσει τις αγορές από την αρχή του 2016. Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κοντά στα χαμηλά επίπεδα πολλών ετών, ενώ οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, την πίεση στις αναδυόμενες αγορές και το σχέδιο της Fed για αύξηση των επιτοκίων, έχουν φουντώσει επίσης τους φόβους των επενδυτών.

Ο S&P 500 έχει κάνει βουτιά περίπου 7% φέτος και ο S&P 500 έχει μειωθεί περίπου 8%. Αρκετές αναθεωρήσεις στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και εταιρικά κέρδη αυτή την εβδομάδα μπορεί να δώσουν μία καλύτερη αίσθηση στους επενδυτές για το αν η αναταραχή εκτός των ΗΠΑ επιβαρύνει την ανάπτυξη στη χώρα.

Τα οικονομικά στοιχεία θα κορυφωθούν την Παρασκευή, όταν θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2015. Στο εταιρικό μέτωπο, 135 επιχειρήσεις του S&P 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα την εβδομάδα αυτή.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.