Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.299,39 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.299,39 μονάδες ο Γενικός Δείκτης – Η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Δυναμικό άνοιγμα για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την υπόδειξη της Fed για το τέλος στις αυξήσεις και τις επερχόμενες μειώσεις στα επιτόκια αλλά και ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ  για τα επιτόκια. Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του investing.com, o Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήλθε στις 12.11μμ στις 1.299,39 μονάδες ωστόσο νωρίτερα ο δείκτης ξεπέρασε το επίπεδο των 1.300 μονάδων καθώς έφτασε τις 1.304,74  μονάδες και ενισχύθηκε 0,80%.

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης κατέγραψε κέρδη 0,81% και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης άνοδο 0,67%. Κέρδη της τάξης του 0,75% σημείωσε ο δείκτης Τραπεζών. Ζωηρή  ήταν η συναλλακτική κίνηση με την αξία συναλλαγών να ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ και τον όγκο να διαμορφώνεται στα 748.772 τεμάχια. Ανοδικά κινήθηκαν 45 μετοχές, καθοδικά 10 και άλλες 10 παρέμειναν αμετάβλητες.

Δείτε τον πίνακα:

 

 

Ποια είναι η εικόνα για στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νωρίτερα οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν  άλμα  στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στα κέρδη των εταιριών ακινήτων και την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,6% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, με τον δείκτη των blue chips στην ευρωζώνη να ενισχύεται κατά 1,4%.

Ο γαλλικός CAC-40 και ο γερμανικός DAX επίσης ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με άνοδο 1,5% και 1,4%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές των εταιριών ακινήτων σημείωσαν άλμα 6,4%.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την πολιτική της, αργότερα σήμερα, εν μέσω εκτιμήσεων ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σταθερά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.