Βρετανία: Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις βρετανικές τράπεζες να ενισχύονται μετά την επιτυχία τους στα τεστ αντοχής που διενήργησε για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η Standard Chartered, η Lloyds Group, η Royal Bank of Scotland, η HSBC και η Barclays σημείωναν άνοδο μεταξύ 1,4% και 2,7%, βοηθώντας τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να καταγράψει κέρδη άνω του 1%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.521,64 μονάδες στις 10:52 ώρα Ελλάδας. Στήριξη πρόσφερε και η άνοδος κατά 0,7% του δείκτη πρώτων υλών STOXX 600, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των μετάλλων λόγω του αδύναμου δολαρίου.

Παράλληλα, η αγορά φάνηκε να μην επηρεάζεται από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο.

«Το γενικότερο κλίμα παραμένει θετικό», σχολίασε ο Μάρκους Χούμπερ, αναλυτής στην Peregrine & Black. «Ωστόσο, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα, της ομιλίας της επικεφαλής της Fed (Τζάνετ) Γέλεν στο Κογκρέσο και της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση εκτός του αγροτικού κλάδου στις ΗΠΑ την Παρασκευή, δεν θα πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερη έκπληξη εάν οι επενδυτές , αντί να ρίχνουν, όπως συνήθως, χρήματα στις μετοχές στις αρχές του μήνα, ίσως καθυστερήσουν λίγο έως την επόμενη εβδομάδα».

Η μετοχή της TUI Group κατέγραφε άνοδο 3,3% αφού ο μεγαλύτερος μέτοχός της, ο Αλεξέι Μορντάσοφ, αύξησε το ποσοστό του στον ευρωπαϊκό όμιλο ταξιδιών και τουρισμού στο 15,02% από το 13% περίπου.

Στον αντίποδα, απώλειες 11% κατέγραφε η Linde, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία βιομηχανικών αερίων, μετά τη μείωση του στόχου για τις πωλήσεις το 2017, καθώς η επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής επηρεάζει τη μονάδα βιομηχανικών αερίων.

Exit mobile version