Quantcast
Άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύομισι μηνών κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύομισι μηνών κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης και τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιριών στη Σανγκάη και το Σενζέν σημείωσε άνοδο 2,4% στις 3.793,37 μονάδες ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη 7,3%, που είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδός του από τις αρχές Ιουνίου.

Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 1,9% στις 3.590,03 μονάδες και κατά 6,1% σε εβδομαδιαία βάση.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Σανγκάη και το Σενζέν έχουν σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη του 25% από τα χαμηλά επίπεδα που κατέγραψαν τον Αύγουστο, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε αυτή την εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα του τριμήνου.

Τα κέρδη αυτή την εβδομάδα τροφοδοτήθηκαν από τις εκτιμήσεις για επικείμενο σχέδιο σύνδεσης των χρηματιστηριακών αγορών του Χονγκ Κονγκ και του Σενζέν που θα μπορούσε να ενισχύσει τους όγκους συναλλαγών για τις μετοχές και τα έσοδα των χρηματιστηριακών εταιριών.

Στη δημιουργία θετικού κλίματος συνέβαλαν κι άλλοι παράγοντες, όπως τα σχόλια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν στις κρατικές επιχειρήσεις την επόμενη πενταετία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.