Άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με τα εμπορεύματα ανέκαμψαν από την πρόσφατη πτώση τους.

Ο δείκτης STOXX Europe 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,6%, αφού έκλεισε τον Αύγουστο με πτώση κατά 0,4% καθώς μειώθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων.

Ωστόσο, σήμερα οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν και οι τιμές των μετάλλων ανέκαμψαν, οδηγώντας τους κλάδους ενέργειας και εξόρυξης σε άνοδο κατά 0,5% και κατά 1,3% αντίστοιχα. Οι τράπεζες συνέχισαν το πρόσφατο ράλι, με την HSBC να σημειώνει άνοδο κατά 2,4%.

Η σουηδική Elekta, που κατασκευάζει εξοπλισμό ακτινοθεραπείας, σημείωσε άνοδο κατά 5,2% καθώς ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις και ότι η ζήτηση ήταν καλή στις αναδυόμενες αγορές και ιδιαίτερα ισχυρή στην Κίνα.

Η εταιρία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Hays σημείωσε πτώση κατά 3,9% καθώς ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις στη Βρετανία μειώθηκαν σημαντικά μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.


Exit mobile version