‘Ανοδο σημειώνει η τιμή του πετρελαίου

Επιφυλακτική άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς η χθεσινή υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών προσέλκυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, με την υπερβάλλουσα προσφορά του αργού, ωστόσο, να περιορίζει τα κέρδη.

Στις 11:13 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραφε άνοδο 40 σεντς ή 1% στα 38,32 δολάρια το βαρέλι, σε επίπεδα που είχαν να σημειωθούν από τα τέλη του 2008. Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφωνόταν στα 36,49 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 18 σεντς.

Ωστόσο, το γενικότερο κλίμα παρέμενε αρνητικό, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ νωρίτερα τον Δεκέμβριο να μην καθορίσει ανώτατο όριο παραγωγής για το καρτέλ του πετρελαίου, αλλά και ενόψει της πιθανής αύξησης των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του για την τιμή του μπρεντ το 2016 στα 43 δολάρια από τα 53 δολάρια το βαρέλι λόγω των προοπτικών για περατεταμένη υπερβάλλουσα προσφορά.

Exit mobile version