Quantcast
Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ράλι κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, παρά τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κίνας από τον οίκο Moody’s, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις των blue-chips.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 1,43% στις 3.107,83 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,83% στις 9.893,78 μονάδες.

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 1.777,69 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών και στα δύο χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 428,7 δισεκ. γιουάν (περίπου 62,3 δισεκ. δολάρια).

Πάνω από 2.100 μετοχές και στα δύο χρηματιστήρια κατέγραψαν κέρδη, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Χθες, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε Α1 από Αα3 και άλλαξε τις προοπτικές σε σταθερές από αρνητικές. Ο Σουν Μπινμπίν, επικεφαλής ανάλυσης στη χρηματιστηριακή TF,ξ πιστεύει ότι ο Moody’s «δεν κατανοεί πλήρως το μοτίβο και την πορεία ανάπτυξης της Κίνας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει περιορισμένο αντίκτυπο στην οικονομία καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της είναι σταθερά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.