‘Ανοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές

Άνοδο κατέγραφαν οι μετοχές σήμερα, με τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης να υποχωρούν καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην έγκριση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή.

Αίσθημα ανακούφισης κυριαρχούσε στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα σήμερα.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν 1% στο υψηλό έξι εβδομάδων στις 1.602 μονάδες, συνεχίζοντας την ανοδική δυναμική των ασιατικών αγορών, ενώ οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων υποχωρούσαν σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

Το αίσθημα ανακούφισης, ωστόσο, πιθανόν να είναι πρόσκαιρο, καθώς το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστο, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Οι μετοχές στην ευρωζώνη κατέγραφαν άνοδο 1% στις 3.667 μονάδες, με το γερμανικό δείκτη DAX να ενισχύεται επίσης 1% στις 11.660 μονάδες.

Υπεραπόδοση σημείωναν οι χρηματοοικονομικές μετοχές στην ευρωζώνη, καταγράφοντας κέρδη 1,5%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτης υποδείκνυαν ανοδικό άνοιγμα για τη Wall Street, με την επενδυτική κοινότητα να αναμένει την ανακοίνωση τριμηνιαίων οικονομικών αποτελέσματων από εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Citi, η Goldman Sachs και η Google.

Νωρίτερα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κατέγραψε άνοδο 0,7% και οι μετοχές στη Σανγκάη ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Οι τιμές των 10ετών ισπανικών ομολόγων, τα οποία συχνά θεωρούνται βαρόμετρο για την εμπιστοσύνη των επενδυτών και την διάθεσή τους για επενδύσεις με ρίσκο, κατέγραφαν άνοδο, με τις αποδόσεις τους αντίστοιχα να υποχωρούν στο χαμηλό έξι εβδομάδων του 2%. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων παρέμενε σταθερή στο 0,77%.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

Exit mobile version