Quantcast
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι μετοχές σε Ευρώπη και Ασία, με τις χρηματιστηριακές αγορές να μην επηρεάζονται ιδιαίτερα από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Το δολάριο κινείτο ανοδικά ύστερα από τρεις συνεχείς εβδομάδες απωλειών. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Το ευρώ σημείωνε πτώση κατά 0,2% στο 1,1245 δολάριο και το γεν ενισχυόταν κατά 0,2% στο 111,39 δολάριο.

Η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,5% στο 1,4401 δολάριο με τους χρηματιστές να επικαλούνται ανησυχίες για διαφωνίες στο κυβερνών συντηρητικό κόμμα σχετικά με το βρετανικό προϋπολογισμό τη περασμένη εβδομάδα και το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειές του, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,2%. Ενισχυμένη κατά 2% ήταν νωρίτερα η μετοχή της Bayer καθώς άτομα με γνώση της υπόθεσης δήλωσαν στο Reuters ότι η Monsanto, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία παραγωγής σπόρων, έχει προσεγγίσει την Bayer προκειμένου να εκφράσει ενδιαφέρον για τη μονάδα επιστήμης της φυτικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης και πιθανής εξαγοράς αξίας άνω των 30 δισεκ. δολαρίων.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας κατέγραψε άνοδο κατά 0,1%. Ωστόσο, οι μετοχές σε Αυστραλία και Νότια Κορέα υποχώρησαν.

Στην Κίνα, οι μετοχές κατέγραψαν άνοδο, με το δείκτη CSI 300 των μεγαλύτερων εισηγμένων μετοχών σε Σανγκάη και Σενζέν να κλείνει με κέρδη 2,4% και τον Shanghai Composite με άνοδο κατά 2,2%.

Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε νωρίτερα κατά 42 σεντς στα 40,78 δολάρια το βαρέλι, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.