Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με την άνοδο μεγάλων γαλλικών εταιριών να προσφέρει στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ωστόσο, η μετοχή της γερμανικής εταιρίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Dialog Semiconductor υποχωρούσε κατά 9,7%, παρασύροντας σε απώλειες εταιρίες του κλάδου, όπως η ARM, αφού η Dialog αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα έσοδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, που τη Δευτέρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση μηνών λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, κατέγραφε άνοδο κατά 1,6% ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 ενισχυόταν κατά 2%.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC-40 ενισχυόταν κατά 2%. Ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος Sanofi σημείωνε άνοδο κατά 4,1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα ανταλλάξει κάποια περιουσιακά στοιχεία με την Boehringer Ingelheim.

Κέρδη 8,5% κατέγραφε η εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση μονάδας της.

Η άνοδός της καθώς και η αύξηση των πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη προσέφεραν στήριξη στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτων.

Ο Ρούπερτ Μπέικερ, υπεύθυνος για τις πωλήσεις ευρωπαϊκών μετοχών στη Mirabaud Securities, δήλωσε ότι η δραστηριότητα που καταγράφεται στο μέτωπο των επιχειρηματικών εξαγορών θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η χαμηλότερη τιμή πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 καταγράφει άνοδο περίπου 2% από τις αρχές του έτους αλλά είναι περίπου 16% χαμηλότερα από το υψηλό έτους που σημείωσε τον Απρίλιο, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση στην Κίνα έχουν επηρεάσει τις χρηματιστηριακές αγορές και τις τιμές των εμπορευμάτων.

Exit mobile version