Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από μια θετική συνεδρίαση στην Ασία, με τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιριών να στηρίζουν την αγορά και τους επενδυτές να μην επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις ανησυχίες για ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στις 11:26 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραψε άνοδο 1,3% στις 1.301,37 μονάδες, ενώ αντίστοιχη άνοδο σημείωσε και ο βρετανικός FTSE 100.

Παρά την άνοδό του σήμερα και την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης καταγράφει απώλειες σχεδόν 10% από τις αρχές του έτους, λόγω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες επίσης επηρέασαν τα αποτελέσματα της HSBC.

Η μετοχή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας σημείωνε πτώση 3,9% μετά την ανακοίνωση μη αναμενόμενης προ φόρων ζημίας 858 εκατ. δολαρίων και την πρόβλεψη για δυσκολότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες στο μέλλον. Η τράπεζα επίσης επιβεβαίωσε ότι συγκαταλέγεται στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε βάρος των οποίων διενεργείται έρευνα από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) αναφορικά με πρακτικές πρόσληψης προσωπικού στην Ασία.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωνε άνοδο 1,3%, χάρη στα σχόλια αργά την Παρασκευή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο, ο οποίος δήλωσε ότι στόχος τηςη ΕΚΤ είναι να προσταστεύσει τις τράπεζες από ακούσια ζημία εάν αποφασίσει τον επόμενο μήνα να χαλαρώσει την πολιτική της.

Ο μεταλλευτικός ήταν ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο, σημειώνοντας κέρδη 3,4%, καθώς η τιμή του χαλκού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Η μετοχή των Rio Tinto, Glencore και BHP Billiton σημείωνε άνοδο μεταξύ 4,8% και 5,7%.

Exit mobile version