Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές «ανταποκρίθηκαν» στις αναλύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στη βελτίωση των στοιχείων της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 1,3% ξεπερνώντας τις 400 μονάδες (406,80), σημειώνοντας το καλύτερο κλείσιμο από τις 20 Ιουλίου.

Ο δείκτης της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών της Ευρωζώνης, Euro Stoxx 50 κινήθηκε θετικά κατά 1,59%.

Ο γερμανικός DΑΧ ενισχύθηκε 1,537% ο γαλλικός CAC σημείωσε κέρδη 1,65% και ο αγγλικός FTSE έκλεισε 0,98% υψηλότερα. Ο ελβετικός SMI κατέγραψε κέρδη 0,43%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,87%, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε κατά 1,16%.

Στα εταιρικά νέα, η Societe Generale SA. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη β΄ τριμήνου αυξήθηκαν 25%, κυρίως λόγω των επιδόσεων των δραστηριοτήτων διαπραγμάτευσης παραγώγων και της προσαρμογής της αποτίμησης του χρέους.

Η ING Groep ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο β΄ τρίμηνο αυξήθηκαν, καθώς η ολλανδική τράπεζα διεύρυνε το βιβλίο δανείων της, ενέγραψε κέρδη από την πώληση asset και μείωσε τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.

Παραμένοντας στον κλάδο των τραπεζών, η ιταλική Mediobanca ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το δ΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκαν, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από τόκους και των χαμηλότερων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Exit mobile version