Quantcast
Χιλιάδες Γάλλοι αγρότες στους δρόμους του Παρισιού - enikonomia.gr
share

Χιλιάδες Γάλλοι αγρότες στους δρόμους του Παρισιού

δημοσιεύτηκε:

Χιλιάδες Γάλλοι αγρότες με τα τρακτέρ τους κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα που τους εμποδίζουν να ανταγωνιστούν τις φθηνότερες αγροτικές εισαγωγές.

Ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε νέα μέτρα με στόχο την στήριξη του αγροτικού κόσμου, ο οποίος, ωστόσο, τα «βλέπει» με επιφύλαξη.

«Η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει τους αγρότες της» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Για τους αγρότες που οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία η κυβέρνηση προβλέπει να δοθεί το επιπλέον ποσό ύψους 85 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του εκτάκτου σχεδίου στήριξης των 600 εκ. ευρώ που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, υπό τη μορφή διαγραφής και απαλλαγής από τις εισφορές και τις επιβαρύνσεις κοινωνικής ασφάλισης.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα παγώσει την υιοθέτηση νέων, κυρίως περιβαλλοντολογικών προτύπων, θα επιτρέψει την αναστολή της αποπληρωμής των χρεών τους για το 2015 και θα μειώσει την φορολογία τους.

Τη Δευτέρα περίπου 5.000 γαλακτοπαραγωγοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες όπου θα καλέσουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις αρχές να αυξήσουν τις τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων, που έχουν υπονομεύσει οι εισαγωγές φθηνών προϊόντων, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάλακτος (EMB).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.