Quantcast
Ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μέκκα από τον Norman Foster - enikonomia.gr
share

Ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μέκκα από τον Norman Foster

δημοσιεύτηκε:

Ο διάσημος αρχιτέκτονας Norman Foster -και το γραφείο του, «Foster+Partners»- κέρδισε τον διαγωνισμό για την οικοδόμηση συγκροτήματος πολυτελών ξενοδοχείων στην Μέκκα, ώστε η μία εκ των δύο ιερών πόλεων του ισλαμικού κόσμου να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό προσκυνητών.

«Η Μέκκα είναι μια από τις πιο μοναδικές πόλεις στον κόσμο» είπε, στο Dezeen, ο Luke Fox του «Foster+Partners». «Ως το σπίτι της Κάαμπα -του ιερότερου μνημείου του Ισλάμ- είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση και τιμή για κάθε εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και κάθε αρχιτέκτονα. Το σχέδιό μας ξεκινά να δημιουργήσει μια καινοτόμα οικοδομική φόρμα που θα σέβεται την κλίμακα και σημασία του Μεγάλου Τεμένους» τόνισε.

Το συγκρότημα θα βρίσκεται μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Haramain και του Μεγάλου Τεμένους. Συμπλέγματα κάθετων δομών θα αναδυθούν σε βαθμιδωτό σχηματισμό, με σημεία αναφοράς τόσο την πυκνή δόμηση των αραβικών πόλεων όσο και τα «κύματα» του ορεινού τοπίου γύρω απ’ την πόλη.

«Το εγχείρημά μας θέλει να είναι η εμπειρία αυτή κάτι το εξαιρετικό αλλά και κατάλληλο για τη μοναδική τοποθεσία», εξήγησε ο Luke Fox. «Το σχέδιο ακολουθεί τη φιλοσοφία “πολυτέλεια με ταπεινότητα”, με μια υποδηλούμενη φινέτσα καθ’ όλη την εξέλιξη της πορείας».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.