Quantcast
Βέλγιο: Γιατί η υπουργός Ενέργειας της χώρας ζητεί από την ΕΕ να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου - enikonomia.gr
share

Βέλγιο: Γιατί η υπουργός Ενέργειας της χώρας ζητεί από την ΕΕ να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου

δημοσιεύτηκε:

Να απαγορεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις εισαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) ζητεί το Βέλγιο, όπως ανέφερε η υπουργός Ενέργειας της χώρας, Τίνε Βαν ντερ Στράτεν μιλώντας στην εφημερίδα των Financial Times (FT).

Παράλληλα η Τίνε Βαν ντερ Στράτεν προειδοποίησε πως εταιρείες του κλάδου αδυνατούν να σπάσουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια εάν δεν υπάρξει συλλογική δράση από πλευράς Βρυξελλών.

Η ΕΕ  θα πρέπει να «πάει παραπέρα» για να εμποδίσει τις εισαγωγές ρωσικού ΥΦΑ, καθώς εντείνεται η ανησυχία εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών,  τόνισε με έμφαση η Τίνε Βαν ντερ Στράτεν . «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή προσέγγιση» για το ζήτημα, επέμεινε η υπουργός.

Το Βέλγιο

Το Βέλγιο εισήγαγε τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα ρωσικού ΥΦΑ μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών το 2023, πίσω μόνο από την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kpler που επικαλείται η εφημερίδα. Όμως η Γαλλία οδεύει να ξεπεράσει και τις δύο χώρες αυτές φέτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Ουγγαρία προβάλλει το τελευταίο διάστημα αντίσταση στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.