Quantcast
Τζο Μπάιντεν: Αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα - Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών - enikonomia.gr
share

Τζο Μπάιντεν: Αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα – Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών

δημοσιεύτηκε:

Σε μια ιστορική απόφαση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεδρική κούρσα του 2024, μια κίνηση που κυρίως προκλήθηκε από την πίεση των Δημοκρατικών που έβλεπαν ότι δεν έχουν αρκετές πιθανότητες απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 81χρονος Μπάιντεν αποφάσισε τελικά να μη συνεχίσει ως υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα μετά από εβδομάδες όπου όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω του και εξέταζαν την κατάσταση της υγείας του και την ικανότητά του να υπηρετήσει ξανά τη χώρα, μετά από μια καταστροφική -για τον ίδιο και το κόμμα- εμφάνιση στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Τραμπ.

Η ιστορική αυτή απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της 50χρονης πολιτικής καριέρας του Μπάιντεν, η οποία κορυφώθηκε με τη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν τώρα μια σημαντική και επείγουσα πρόκληση, να βρουν έναν νέο υποψήφιο, ενώ απομένουν λιγότεροι από 4 μήνες μέχρι την ημέρα των εκλογών. Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πλήρη υποστήριξή του στην Καμάλα Χάρις σε δεύτερη ανακοίνωση που δημοσίευσε στο Χ.


Ο Μπάιντεν δημοσίευσε την ανακοίνωση της απόσυρσής του μέσω του Χ, κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη τιμή της καριέας του να υπηρετήσει ως πρόεδρος». Ενώ αρχικά σκόπευε να διεκδικήσει την επανεκλογή του, δήλωσε ότι η παραίτησή του είναι προς το συμφέρον του κόμματός του και της χώρας.

Μετά από τρεις εβδομάδες έντονων πιέσεων για παραίτηση στις οποίες δεν υπέκυψε, ο Μπάιντεν τελικά παραδέχτηκε την αυξανόμενη πίεση από τις απογοητευτικές δημοσκοπήσεις, τις επείγουσες εκκλήσεις των Δημοκρατικών βουλευτών και τη φθίνουσα οικονομική υποστήριξη των δωρητών του κόμματος. Η ανακοίνωση του Μπάιντεν, η οποία έγινε ενώ βρίσκεται απομονωμένος με κορονοϊό, έρχεται μόλις τρεις ημέρες αφότου ο Τραμπ δέχθηκε το χρίσμα του κόμματός του για μια πιθανή δεύτερη θητεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.