Quantcast
Τράπεζα της Αγγλίας: Πιο κοντά στην ΕΚΤ ως προς την πολιτική μείωσης των επιτοκίων - enikonomia.gr
share

Τράπεζα της Αγγλίας: Πιο κοντά στην ΕΚΤ ως προς την πολιτική μείωσης των επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

Σαφέστερα μηνύματα αναμένεται να δώσει μέσα στην εβδομάδα η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ως προς την μείωση των επιτοκίων της,  σύμφωνα με το Bloomberg.  O διοικητής της Τράπεζας Άντριου Μπέιλι έχει επισημάνει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για  υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στη Βρετανία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας  αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλό 16 ετών στο 5,25% την ερχόμενη Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν στις ενδείξεις για να καταλάβουν κατά πόσο οι  υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής βλέπουν τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο ως την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν οδηγήσει τις αγορές να στοιχηματίζουν για μια μία μόνο κίνηση αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού πιθανώς τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο τόνος του Μπέιλι και άλλες ενδείξεις οδήγησαν ορισμένους οικονομολόγους να υπολογίσουν ότι χρονικά, η μείωση των βρετανικών επιτοκίων μπορεί να είναι πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Ο Βρετανός κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κοντά στο στόχο του 2% τον Απρίλιο.  «Η BoE ακούγεται όλο και πιο πολύ ως περιστέρι σε κάθε συνάντησή της φέτος» επισημαίνουν οι οικονομολόγοι του Bloomberg Economics, Dan Hanson και Ana Andrade. «Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένας αντίστοιχος τόνος τον Μάιο, yposthr;izoyn

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.