Quantcast
Τραμπ: Υπόσχεται να «σώσει» τις ΗΠΑ με bitcoin και άφθονο ρεύμα - Πώς επηρεάστηκε σήμερα η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Υπόσχεται να «σώσει» τις ΗΠΑ με bitcoin και άφθονο ρεύμα – Πώς επηρεάστηκε σήμερα η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος

δημοσιεύτηκε:

O Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ υπόσχεται πως θα «σώσει» τις ΗΠΑ με bitcoin και άφθονο ρεύμα. Μιλώντας στη Νάσβιλ (Τενεσί) για τα κρυπτονομίσματα είπε πως  εάν επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο για δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο, τότε θα είναι ο «πρόεδρος υπέρ της καινοτομίας και υπέρ του bitcoin που χρειάζεται η Αμερική».

«Το bitcoin  αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία έναντι του κρατικού καταναγκασμού και του ελέγχου της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», είπε ο κ. Τραμπ.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου υποσχέθηκε πως αν επικρατήσει, όχι μόνο θα «κρατήσει το 100%» του bitcoin που διακρατεί «η αμερικανική κυβέρνηση» αλλά θα αναγορεύσει το ψηφιακό νόμισμα σε «σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων». «Αυτή θα είναι η πολιτική της κυβέρνησής μου» είπε και παρότρυνε τους Αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων «να μην πουλήσουν ποτέ» τα bitcoin τους.

Oι πόροι

Ο Ρεπουμπλικάνος άλλαξε μάλλον πρόσφατα γνώμη για τα κρυπτονομίσματα εναντίον των οποίων είχε καταφερθεί όταν ήταν πρόεδρος.

«Αν δεν υιοθετήσουμε τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του bitcoin τότε θα το κάνει η Κίνα», επανέλαβε . «Η μοίρα της Αμερικής είναι να ηγείται, να ξεπερνά τους αντιπάλους της και δεν θα εκχωρήσουμε τις βιομηχανίες μας σε κανέναν», σημείωσε.

Πάντως  αναγνώρισε πως για το mining (σ.σ. «εξόρυξη», επιβεβαίωση συναλλαγών επ’ αμοιβή) και την «παραγωγή» bitcoin και αλυσίδων blockchains θα χρειαστούν «τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού».

«Θα κατασκευάσουμε ηλεκτρικούς σταθμούς στις εγκαταστάσεις (…) Θα χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα, γιατί θα είμαστε υποχρεωμένοι. Θα χρησιμοποιούμε πυρηνική ενέργεια. Θα παράγουμε τόσο ηλεκτρισμό που θα πείτε “σας παρακαλούμε, κύριε πρόεδρε, όχι άλλο ηλεκτρισμό!’», χαριτολόγησε.

Πώς διαμορφώνεται σήμερα η τιμή του Bitcoin μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Σχεδόν τα 68.000 δολάρια άγγιξε σήμερα η τιμή του bitcoin μετά τη χθεσινή δήλωση του Τραμπ για το γνωστό κρυπτονόμισμα. Όπως μεταδίδει το investing.com, η τιμή του bitcoin κατέγραψε σήμερα στις 4.48 ώρα Ελλάδας  μια πτώση της τάξεως του 1,85% και ανήλθε  67, 981.0  δολάρια. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία της ιστοσελίδας έδειξαν πως η τιμή του γνωστού κρυπτονομίσματος κινείτο σήμερα μεταξύ 76,067.9 δολάρια και 68,279.0 δολάρια

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.