Quantcast
Τουρκία: Περίπου 12 δισ. δολ. αναμένεται να χάσει ο τουριστικός κλάδος το 2016 - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Περίπου 12 δισ. δολ. αναμένεται να χάσει ο τουριστικός κλάδος το 2016

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να χάσει ο τουριστικός κλάδος της Τουρκίας το 2016 από την ευρωπαϊκή αγορά είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της www.hurriyetdailynews.com.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Τα σημερινά προβλήματα του τουριστικού κλάδου της Τουρκίας οφείλονται στη σημαντική μείωση του αριθμού των Ρώσων τουριστών. Ενώ αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει και άλλους τομείς της χώρας (όπως γεωργία) από τον Μάιο και μετά με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανεργίας σε όλη την χώρα, σύμφωνα με εκπροσώπους τομέα».

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Αττάλειας Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας (ATSO), Νταβούτ Σετίν  επισήμανε ότι: « Σχεδόν μηδενικός είναι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που καταγράφεται φέτος στην Τουρκία. Ενώ σημαντική μείωση στον αριθμό αφίξεων καταγράφει η χώρα από την τουριστική αγορά της Ευρώπης, κυρίως από αυτή της Γερμανίας, μετά από μια σειρά των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκε στην Τουρκία».

«Πολλοί  ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων της Τουρκίας δεν θα ανοίξουν την επιχείρηση τους το τρέχον έτος, ενώ αναμένονται να χαθούν περίπου 80.000-100.000 θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο της Αττάλειας», σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.