Quantcast
Τουρκία: Ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου το κεφάλαιο 17 για ένταξη στην ΕΕ - enikonomia.gr
share

Τουρκία: Ανοίγει στα μέσα Δεκεμβρίου το κεφάλαιο 17 για ένταξη στην ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Το κεφάλαιο 17 των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει “στα μέσα του Δεκεμβρίου”, δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η οποία είναι αφιερωμένη στην κρίση των προσφύγων και μεταναστών και την αναθέρμανση της ενταξιακής διαδικασίας.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συμμετάσχουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Κυριακής στις Βρυξέλλες η οποία έχει διακηρυγμένους στόχους να δοθεί νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις αλλά πάνω απ’ όλα να “αναχαιτιστεί η ροή μεταναστών” προς την ΕΕ, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τη χειρότερη προσφυγική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να εξασφαλίσουν την στενότερη συνεργασία της Τουρκίας όσον αφορά τους πρόσφυγες, ειδικά τους Σύρους.

Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 2,2 εκατομμύρια Σύρους, θέλει αντάλλαγμα περισσότερη οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, αισθητή βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίου για την είσοδο στην Ευρώπη για τους πολίτες της καθώς και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισδοχής της στην ΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.