Τίτλοι τέλους για τα… καπέλα του Ντελόν και του Μπερλουσκόνι – ΦΩΤΟ

Η θρυλική Borsalino με την ιστορία των 160 ετών και που τα καπέλα της προτιμούσαν ο Αλέν Ντελόν, ο Ιταλός σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι, αλλά και ο πρώην Πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Μιτεράν, έριξε τίτλους τέλους.

Η είδηση της χρεοκοπίας αποτελεί σήμερα ένα από τα βασικά θέματα του ιταλικού Τύπου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν αποφεύχθηκε το “λουκέτο” παρά τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα τελευταία χρόνια, η Borsalino είχε περάσει σε ελβετικά χέρια.


Η μεγάλη της αναγνωρισιμότητα συνδέεται και με τον κινηματογράφο, αρχίζοντας από την τελευταία σκηνή του έργου Καζαμπλάνκα, και το καπέλο, ακριβώς, που φορούσε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, όμως, η φήμη του καπέλου Borsalino συνέβαλε και στην καθοδική του πορεία. Στο ότι, δηλαδή, από τα μέσα του περασμένου αιώνα από είδος μαζικής, σχετικά, κατανάλωσης άρχισε να μετατρέπεται σε συλλεκτικό αγαθό. Το κόστος παραγωγής δεν ήταν εύκολο, πλέον, να καλυφθεί και το 1987 ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας πούλησε τον οίκο σε μιλανέζο επιχειρηματία. Αλλά κανείς, από εκεί και πέρα, δεν στάθηκε ικανός να διασώσει τον μύθο της.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Exit mobile version