Τι ψάχνουν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι στην Ισπανία;

Ο δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στη Λατινική Αμερική, είναι το νέο μεγάλο όνομα που “φλερτάρει” με την ισπανική αγορά κατοικιών. Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δισεκατομμυριούχων, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζορτζ Σόρος, ο Κάρλος Σλιμ προχωρά σε μία σειρά επενδύσεων ποντάροντας στην ανάκαμψη της ισπανικής αγοράς από την κατάρρευση των προηγούμενων ετών.

Η πιο πρόσφατη επενδυτική κίνηση του Κάρλος Σλιμ, του πέμπτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, είναι μία προσφορά εξαγοράς στην κατασκευαστική εταιρεία Fomento de Construcciones & Contratas SA που εδρεύει στην Βαρκελώνη.

Ο 76χρονος Κάρλος Σλιμ είναι γνωστός για την τάση του να προχωρά σε επενδύσεις όταν οι τιμές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θεωρώντας πως πρόκειται για μεγάλες ευκαιρίες. Έτσι, η κατάρρευση της αγοράς κατοικιών στην Ισπανία, που άφησε τη χώρα με πλεόνασμα 1,4 εκατ. κατοικιών έχει προσελκύσει πολλούς δισεκατομμυριούχους που θεωρούν πως αποτελεί μοναδική ευκαιρία.

Exit mobile version