Τι απαντά η Fosun για την «εξαφάνιση» του ιδρυτή της

Απαντήσεις για την «εξαφάνιση» του μεγιστάνα Γκούο Γκουανγκτσάνγκ έδωσε ο κινεζικός όμιλος Fosun International.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο πρόεδρός του βοηθά τις αρχές σε μία έρευνα, αφού ένα δημοσίευμα ανέφερε νωρίτερα πως ο όμιλος έχει χάσει από χθες το μεσημέρι την επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του.

Ο Γκούο θα εξακολουθήσει να μπορεί να συμμετέχει σε μείζονες αποφάσεις της εταιρείας με τα κατάλληλα μέσα, ανέφερε η Fosun, χωρίς να επεκταθεί.

«Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν την άποψη ότι η έρευνα αυτή δεν θα έχει αρνητικές υλικές συνέπειες στα οικονομικά ή τις επιχειρήσεις του ομίλου. Οι επιχειρήσεις της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά», ανέφερε ο Fosun International.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Fosun International, καθώς και των μεριδίων του ομίλου σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Γκούο, ανεστάλη νωρίτερα σήμερα στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

«Ο Γκούο είναι ένας από τους προβεβλημένους κινέζους επιχειρηματίες και το επεισόδιο αυτό θα προκαλέσει απορίες στις ξένες ρυθμιστικές αρχές καθώς ο όμιλος Fosun έχει επεκτείνει επιθετικά την παγκόσμια εμβέλειά του», λέει η Σάλι Γιμ, στέλεχος της Moody’s Investors Service. «Είναι όμως πολύ νωρίς για να πει κάποιος πώς το επεισόδιο αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του Fosun», πρόσθεσε.

Exit mobile version