Σλοβένος ΥΠΟΙΚ: Εμείς κάνουμε περικοπές και η Ελλάδα δίνει αυξήσεις με τα δικά μας λεφτά

Την ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα όλες τις υποχρεώσεις τις προς τους πιστωτές της υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας, Ντούσαν Μράμορ.

«Σλοβενία θα επιμείνει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της η Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά την ίδια όσο και τους διεθνείς πιστωτές της», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα Slovenia Times.

«Δεδομένης της έκθεσης που έχει η Σλοβενία στην Ελλάδα και της αλληλεγγύης που της προσφέραμε, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να αυξήσει συντάξεις, να κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο και να ζητήσει περαιτέρω κούρεμα στις υποχρεώσεις της προς τη Σλοβενία, την ώρα που η Σλοβενία κόβει μισθούς και κάνει περικοπές σε όλους του τομείς», υπογράμμισε.

Εξάλλου, σύμφωνα με το οικονομικό site Seeking Alpha, η Σλοβενία που έχει προχωρήσει σε αθρόες περικοπές δαπανών και μισθών, θεωρεί ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα πακέτα διάσωσης για να κάνει αυξήσεις και στη συνέχεια να ζητά διαγραφή χρέους.

Οι φορολογούμενοι στη Σλοβενία δεν θα δουν κάτι τέτοιοι με καθόλου καλό μάτι, αφού οι ίδιοι λαμβάνουν συντάξεις πολύ χαμηλότερες από εκείνες των Ελλήνων, υπογραμμίζει το άρθρο και συνεχίζει: «η έκθεσή μας στο ελληνικό χρέος είναι 2,7% του ΑΕΠ, έναν χρόνο μετά τη μείωση κατά 8% του ΑΕΠ μας, οπότε κι έπρεπε να κόψουμε τους μισθούς και να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά σε όλους τους τομείς».

Exit mobile version