Quantcast
Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει η κινεζική οικονομία - enikonomia.gr
share

Σημάδια σταθεροποίησης δείχνει η κινεζική οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Η οικονομία της Κίνας σταθεροποιείται μετά την επιβράδυνση των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και τα οποία καθησυχάζουν αναλυτές και επενδυτές μετά τις ανησυχίες για την σταθερότητα της κινεζικής οικονομίας.

Η πτώση των μεγεθών στον κατασκευαστικό και εργοστασιακό κλάδο είχε ταρακουνήσει τις διεθνείς αγορές και είχε οδηγήσει τις παγκόσμιες τιμές των βασικών εμπορευμάτων σε συρρίκνωση. Παράλληλα, οι προγραμματισμένες απολύσεις στον τομέα του χάλυβα και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα οδήγησαν σε κοινωνικές αναταραχές στην Κίνα.

Ωστόσο, τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η παλίρροια γυρίζει, τουλάχιστον προσωρινά. Τόσο ο δείκτης του κατασκευαστικού κλάδου, όσο και των υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο. Ο κατασκευαστικός PMI διαμορφώθηκε στις 49,7 μονάδες τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο PMI υπηρεσιών Caixin διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες τον Μάρτιο, από 51,2 μονάδες τον Φεβρουάριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.