Quantcast
Σε εκκαθαρίσεις εντός του κόμματός του προχωρά ο Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Σε εκκαθαρίσεις εντός του κόμματός του προχωρά ο Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:



Σε εκκαθαρίσεις εντός του κόμματός του, του AKP, προχωρά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», μία σειρά δημάρχων που πρόσκεινται στο κόμμα του Ερντογάν έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους κατόπιν απαίτησης του Τούρκου «σουλτάνου». Μεταξύ αυτών, και οι δήμαρχοι Άγκυρας και Κωνσνταντινούπολης.

Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, έχει ήδη ζητηθεί η παραίτηση 6 δημάρχων, ενώ ένας κατάλογος δεκάδων τοπικών αξιωματούχων βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου. Μέχρι στιγμής, τέσσερις έχουν συμμορφωθεί με το αίτημα, μεταξύ των οποίων ο ισχυρός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος αποχώρησε «χωρίς παζάρια» στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, οι Μαχμέτ Κελές και Φαρούκ Ακντογάν, δήμαρχοι Düzce και Νίγδης έκαναν το ίδιο.

«Η καθαίρεση εκλεγμένων αξιωματούχων χωρίς πραγματικό λόγο και η αντικατάστασή τους από διορισμένους από την Άγκυρα συνιστά παραβίαση της δημοκρατίας», δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο εκπρόσωπος του CHP, βουλευτής Sezgin Tanrikulu. Από την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στις 20.7.16, η εξουσία έχει κάθε δικαίωμα, επισημαίνεται.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.