Σε δημοπρασία το πιο ακριβό μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο – ΦΩΤΟ

ουίσκι

Σε δημοπρασία θα βγει το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο.  Πρόκειται για το ουίσκι Macallan ηλικίας  97 ετών το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 18 Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο και το οποίο εκτιμάται πως θα πωληθεί μεταξύ 750.000 εκατ. λίρες και 1,2 εκατ. λίρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένα μόνο σφηνάκι των 25 ml θα αξίζει μεταξύ 25.000 και 40.000 λίρες.

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ, εμφιαλωμένο ύστερα από ωρίμανση σε βαρέλια σέρι για 6 δεκαετίες. Μόλις 40 μπουκάλια παρασκευάστηκαν το 1986, αλλά δεν διατέθηκαν στην αγορά. Αντίθετα προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες του Macallan ενώ κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο σε δημοπρασία σημειώνεται ρεκόρ.

«Το Macallan του 1926 είναι το μοναδικό ουίσκι που κάθε δημοπράτης θέλει να πουλήσει και κάθε συλλέκτης να αποκτήσει», δήλωσε ο επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s, Τζόνι Φάουλ. «Είμαι  πολύ ενθουσιασμένος που θα φέρω ένα μπουκάλι σε δημοπρασία του Sotheby’s για πρώτη φορά ύστερα από 4 χρόνια που σημειώσαμε το ρεκόρ για αυτή τη κατηγορία.

Σύμφωνα με τον Guardian αυτό το σπάνιο μπουκάλι ουίσκι είναι απίθανο να ανοιχτεί για κατανάλωση. Από τα 40 πολύτιμα μπουκάλια, μόνο το ένα έχει ανοιχτεί, ένα αγνοείται και ένα  άλλο εκτιμάται πως καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού του 2011 στην Ιαπωνία.

 

Exit mobile version