Quantcast
Ρωσία: Ήρε την απαγόρευση στις εξαγωγές πετρελαίου ντίζελ - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Ήρε την απαγόρευση στις εξαγωγές πετρελαίου ντίζελ

δημοσιεύτηκε:

Απόφαση -βόμβα από την Ρωσία για τις εξαγωγές ντίζελ διά θαλάσσης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters.com η Ρωσία αίρει την απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου ντίζελ διά θαλάσσης με την προϋπόθεση όμως να προμηθεύει τουλάχιστον το 50% του παραγόμενου καυσίμου ντίζελ στην εγχώρια αγορά.  Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία απαγόρευσε στις 21 Σεπτεμβρίου να γίνονται εξαγωγές  σε ένα μεγάλο μέρος στο ντίζελ και στη βενζίνη από τη χώρα.

Σημειώνεται δε πως οι περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων αύξησαν τις τιμές του ντίζελ στην Ευρώπη διότι η Ρωσία είναι η μοναδική μεγαλύτερη εξαγωγέας καυσίμων τύπου ντίζελ δια θαλάσσης και αυτό αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές. Επιπλέον η κυβέρνηση αύξησε τους εξαγωγικούς δασμούς καυσίμων στους μεταπωλητές, σε 50.000 ρούβλια ανά τόνο από 20.000 ρούβλια.

Οι εξαγωγές

Το Reuters.com   αναφέρει πως το ντίζελ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας  καθώς το 2022 μεταφέρθηκαν μέσω αγωγών σχεδόν τα  3/4  από τους 35 εκατομμύρια τόνους. Επίσης η Ρωσία εξήγαγε πέρυσι συνολικά  4,8 εκατομμύρια τόνους βενζίνης. Ωστόσο το ίδιο δημοσίευμα επισημάνει πως οι  περιορισμοί για τις εξαγωγές βενζίνης εξακολουθούν να ισχύουν.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.